Skip to content

Megemlékezés

A legendás gyógyszerész

A Vértesacsai Kazay Gyógyszerészeti Alapítvány, Kazay Endre halálának 100. évfordulója alkalmából jubileumi megemlékezést szervezett falunkban.

Kovács Zoltán polgármester köszöntötte az ünnepség résztvevőit, közöttük Kazay Endre leszármazottait.Vértesacsa tisztelettel adózik a polihisztor emléke előtt. -emelte ki beszédében. Tessely Zoltán országgyűlési képviselő köszönetet mondott Burgetti László gyógyszerésznek, aki nagyon sokat tesz azért, hogy ne vesszen az örökség. Mindig törekedett a többre, akár tudásról, akár lehetőségekről volt szó. Küldetése 100 év távlatából is látható, kézzel fogható – zárta gondolatait Kazayról.

A megemlékezésen Zakariás el Koulali országos tiszti főgyógyszerész és a Magyar Gyógyszerészeti Kamara elnöke, Hankó Zoltán is méltatta a nagy előd életét és munkásságát, majd a tiszteletadás résztvevői közösen megkoszorúzták Kazay Endre sírját a vértesacsai temetőben.

Iskolánk is képviseltette magát a megemlékezésen. Sírjára elhelyeztük iskolánk koszorúját. Czili Ramóna 8. osztályos tanulónk Reményik Sándor gyönyörő versét szavalta el a megemlékezés zárásaként.